19 Ekim 2011 Çarşamba

mücahidlere destek...

Yüce Allah:
"Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak bitiren ve her başakta yüz tane bulunan bir tohum gibidir. Allah, dilediğine kat kat verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir." buyurmuştur.
(Bakara 261) 



"Kim bizzat gazveye katılmaz veya bir gaziyi techiz etmez veya bir gazinin ailesini hayırlı bir şekilde himaye etmez ise, Allah kıyamet gününden önce ona hiç beklemediği bir musibet ulaştırır." buyurdu. (Ebu Davud) 

"Kim Allah yolunda bir askerin teçhizatını temin ederse bizzat gaza yapmış olur."
 
"Her kim bir mücahidin ailesinin bakımını üstlenir ve onu donatırsa mücahidin kazandığı ecrin yarısını elde eder." (Müslim) 


İmam Ahmed'in rivayet ettiğine göre Cafer bin Ebu Talib'in şehadet haberi Rasulullah'a ulaştığında Hz. Peygamber, Cafer'in evini ziyaret etti ve onun karısından çocuklarını kendisine getirmesini istedi. Çocuklar geldiğinde onları kucakladı, öptü ve her iki gözünden yaşlar döküldü. Ebu Cafer'in karısı Esma, Peygambere Ebu Cafer'e bir şey olup olmadığını sorunca Rasulullah (s.a.v) Cafer'in şehit olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Esma ağlamaya ve feryat etmeye başladı. Daha sonra Allah Rasulü oradan ayrıldı ve karısına: "Ebu Cafer'in ailesi için yemek hazırlamayı unutma zira onları hüzün kaplamıştır." buyurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum